Monica Poplacenel. Psiholog. Psihoterapeut.

Cunoaste-ma

Ma numesc Monica Poplacenel si sunt psiholog.

Monica-Poplacenel-Psiholog-copii

CE ESTE UN PSIHOLOG?

Un psiholog este un profesionist acreditat in domeniul sanatatii mintale care ajuta oamenii sa isi imbunatateasca vietile, sa isi dezvolte abilitatile cognitive sau emotionale, sa reduca simptomele tulburarilor emotionale si psihice si sa faca fata diverselor provocari ale vietii. Dar acestea nu reprezinta decat o mica parte a ceea ce inseamna de fapt sa fii un psiholog. Un psiholog este o persoana autentica, empatica, deschisa, suportiva si fara prejudecati, care isi indruma si ajuta clientii intr-un mod lipsit de judecati si obiectiv astfel incat sa obtina schimbarile dorite si sa isi atinga maximul de potential al sinelui. Un psiholog este cineva care ii ajuta pe altii sa isi gaseasca forta si curajul de a infrunta si de a intelege emotiile si experientele provocatoare din viata astfel incat sa devina capabili sa invete si sa infloreasca. Un psiholog este cineva care schimba perspective, rupe scenarii, spune adevarul. 

Despre mine

Povestea mea

Povestea mea nu este diferita de alte povesti. O copilarie marcata de tensiuni, loialitati transgenerationale insa si bucurii si joaca, urmata de o adolescenta intensa si rebela si o maturizare mai mult sau mai putin fortata. 

Un drum plin de suisuri si coborasuri, care m-a dus intai catre o diploma de Master in Economie si o experienta vasta in corporatii multinationale, intrerupta de reluarea unei pasiuni si a unui vis din tinerete – acela de a deveni psihoterapeut.

In prezent sunt psiholog clinician si psihoterapeut format in Psihodrama Clasica Moreniana in cadrul Asociatiei Romane de Psihodrama Clasica. Am urmat numeroase cursuri nationale si internationale in domeniul dezvoltarii si psihologiei copiilor,  precum si cursuri in psihoterapie integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, Institutul European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescentilor.

Copiii vad si inteleg lumea in felul lor specific si isi manifesta dificultatile emotionale in mod diferit fata de adulti. De aceea, pregatirea mea include cursuri si certificari atat pe lucrul cu copiii cat si adultii, iar abordarea mea este adaptata fiecarei persoane, indiferent de varsta acesteia. 

Un proces lung de dezvoltare personala si terapie mi-a intarit convingerea ca uneori, in viata, avem nevoie de un ajutor profesionist pentru a putea merge mai departe si pentru a putea zambi chiar si in momente dificile.

Si pentru ca mi-am dorit sa ajut, am imbinat acest parcurs cu activitati de voluntariat cu copii si adolescenti din medii defavorizate sau aflati in situatii de risc.

ABORDAREA MEA

“Psihologii ajuta oamenii sa traiasca o viata mai buna, mai sanatoasa si mai productiva, indiferent de varsta.”

Terapia ajuta la dezvoltarea unor mecanisme si obiceiuri noi si creative, care la randul lor ajuta la depasirea obstacolelor vietii. Sesiunile mele terapeutice au ca scop sa le furnizeze copiilor si adolescentilor instrumentele necesare pentru a face acest lucru. Este esential insa ca terapia sa nu fie privita ca o pastila magica sau o injectie vindecatoare: terapia reprezinta un proces care necesita participarea si implicarea atat a copilului, cat si a parintilor si a terapeutului. Dar pe parcursul acestui proces, micile schimbari ale comportamentelor si capacitatea de a face fata unor emotii precum tristetea, frica, sau durerea pot duce la rezultate uimitoare.

Abordarea mea este una integrativa, bazata pe concepte psihologice moderne si o intelegere profunda a emotiilor si nevoilor emotionale ale copiilor si adolescentilor. Strategiile sunt variate si personalizate in functie de fiecare copil, in anumite situatii pot implica si sesiuni comune parinte – copil si sunt insotite de sedinte regulate de consiliere parentala. 

CONTACTEAZA-MA
ADRESA
Str. Cercului nr. 2, et. 3, ap. 8, Sector 2, Bucuresti
Tel: 0737252570