Monica Poplacenel. Psiholog. Psihoterapeut.

Nu esti singur!

GRUPURI DE SUPORT

GRUPURI DE SUPORT

Afla cum poti gasi acceptare si sprijin

Crezi ca problemele, impulsurile, gandurile sau fantasmele tale sunt unice? In cadrul grupurilor de suport te vei intalni cu resursele, îndoielile, dorinţele, blocajele şi visele tale, pe care le vei explora într-un cadru securizant si vei descoperi ca de fapt nu esti singur!

Fie ca te confrunti cu o problema medicala sau emotionala, ca esti intr-o perioada de tranzitie sau este nevoie sa faci fata unor provocari noi in viata ta, un grup de suport te poate ajuta sa iti imbunatatesti viata.

Daca suntem norocosi, de multe ori primim sprijin de la familie sau prieteni. Uneori insa, acesta poate fi insuficient sau cei din jurul nostru nu pot intelege exact ce inseamna sa fii intr-o anumita situatie.

Un grup de suport iti va oferi exact ceea ce ai nevoie in astfel de cazuri, si anume sprijinul si acceptarea unor persoane care trec prin situatii similare de viata. Acesta implica intalniri regulate in cadrul carora participantii beneficiaza de experienta si incurajarea celorlalti.

Ce iti ofera un grup de suport?

Desi tematica si structura acestor grupuri poate varia, ele au un punct comun: reprezinta un mediu sigur, in care oamenii isi pot impartasi povestile personale, pot exprima emotii sau ganduri fara a fi judecati si pot fi ascultati, acceptati si incurajati.

Beneficiile emotionale ale participarii la un grup de suport sunt extrem de puternice: ele reduc stresul si pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii. Membrii grupului pot invata si aspecte practice care sa ii ajute, precum si sa isi dezvolte abilitati sau sa exploreze noi perspective.

TEMATICA GRUPURILOR DE SUPORT

Parinti vitregi

Un grup de suport pentru cei care au o relatie, locuiesc sau sunt casatoriti cu cineva care are copii dintr-o relatie anterioara, unde acestia pot sa se intalneasca si sa vorbeasca despre aspectele bune, cele rele sau cele urate ale acestei calatorii a parintelui vitreg.

Cand maternitatea e un vis

Iti doresti un copil insa dorinta ta ramane doar un vis? Ai obosit sa incerci sau poate nu stii in ce directie sa o iei? Indiferent de motivul pentru care maternitatea nu este posibila pentru tine, grupul de suport te poate ajuta sa faci fata acestei dezamagiri si sa ajungi din nou sa te bucuri de ceea ce ai. 

Fiice si fii adulti ai alcoolului

Ce a insemnat pentru tine sa cresti intr-o familie afectata de alcoolism? Sa incerci toata copilaria sa faci fata neprevazutlui si in acelasi timp sa incerci prin orice mijloace sa ascunzi aceasta situatie rusinoasa de tine si de altii? Un grup de suport care te va ajuta sa intelegi ca mecanismele tale de aparare au fost extrem de utile pentru un copil, insa acum, ca adult, poti sa renunti la ele.

CONTACTEAZA-MA
ADRESA
Str. Cercului nr. 2, et. 3, ap. 8, Sector 2, Bucuresti
Tel: 0737252570