Monica Poplacenel. Psiholog. Psihoterapeut.

Exploreaza-ti lumea interioara prin

TERAPIE DE GRUP

Un mediu sigur si vindecator

Citeste mai multe

 

Terapia de grup prin psihodrama este o metoda terapeutica de explorare a lumii psihice si a relatiilor interumane prin intermediul actiunii si reprezentarii scenice, desfasurata in prezenta mai multor persoane, adica a grupului. 

Aceasta explorare ghidata de directorul de psihodrama se foloseste de scena, recuzita, roluri, pentru a aduce pe scena lumea interioara a participantilor (amintiri, vise, relatii, fantasme etc.) si nu un scenariu preexistent.

In grupurile terapeutice, fiecare participant devine agent terapeutic pentru ceilalti. Ele ofera o atmosfera sigura, stimulatoare, care permite exprimarea celor mai ascunse frici, ganduri sau emotii. In acest mediu sigur fiecare se poate confrunta cu propriile vulnerabilitati fara teama de critica, judecata, senzatia de rusine sau nepotrivire, ci cu respect pentru propria istorie de viata. 

Fiecare membru al grupului are oportunitatea de a lucra asupra diferitelor dimensiuni ale vieţii sale si a modului in care evenimentele trecute sau viitoare ii afecteaza calitatea vietii, familia, profesia si starea de bine, etc.

Cum functioneaza?

  • Fiecare membru al grupului de terapie are posibilitatea sa se implice total, atat mental cat si corporal, activandu-si astfel lumea interioara si dand continuturilor noi aparute contururi usor de recunoscut si comunicat.
  • Situatiile surprinzatoare propuse de mine din rolul de director de psihodrama vor provoca raspunsuri spontane, inventate pe loc, care ii vor determina pe participanti sa isi acceseze propria spontaneitate si creativitate si le va “rupe scenariul”
  • Prin exteriorizarea activa a propriilor ganduri si trairi, participantii ajung la clarificari noi si neasteptate, descopera sentimente si trairi noi si in felul acesta isi restructureaza teatrul interior.
  • Prin dezvaluirea propriilor probleme combinata cu observarea celor dezvaluite de ceilalti membrii ai grupului veti avea ocazia sa descoperiti ca problemele, impulsurile, gandurile sau fantasmele voastre, desi diferite, nu sunt unice.
CONTACTEAZA-MA
ADRESA
Str. Cercului nr. 2, et. 3, ap. 8, Sector 2, Bucuresti
Tel: 0737252570