Al treilea părinte
GRUP DE SUPORT PENTRU TOȚI CEI CE SE CONFRUNTĂ CU PROVOCĂRILE UNEI FAMILII RECOMPUSE
Un spațiu sigur și lipsit de orice judecată pentru părinții vitregi și părinții divorțați care și-au refăcut familia
Rolul de părinte vitreg este extrem de greu. Dincolo de toate responsabilitățile legate de îngrijirea unui copil, pare că, mai ales la început, fiecare membru al familiei respective încearcă să-și dea seama unde să te pună.
Părinții biologici nu apreciază întotdeauna cât de greu este acest rol. Pentru ei, de cele mai multe ori, îmbrățișările sau zâmbetele care comunică „Te apreciez și te vreau în viața mea” vin rapid și ușor. Părinții vitregi trebuie însă să câștige fiecare recompensă pe care o primesc.
Un element esențial în dinamica unei familii mixte este găsirea unui rol funcțional pentru părintele vitreg, definirea clară a acestuia și împuternicirea părintelui ca o figură parentală de încredere. În cadrul acestui grup de suport vei descoperi cum poți să îți definești rolul, vei afla care sunt provocările cele mai frecvente care apar și cum au reușit alții să le depășească, îți vei explora propriile blocaje sau resurse în cadrul unui spațiu lipsit de critici și vei deveni parte a unui grup de persoane care încearcă, la fel ca tine, să fie ce de-al treilea părinte suficient de bun.
Grupul este condus de Monica Poplăcenel, psiholog cu experiență atât în rolul de psihoterapeut format în psihodrama clasică, cât și în rolul de părinte vitreg a doi copii.
Să fii al treilea părinte este ca atunci când te urci în rollercoaster alături de partenera sau partenerul tău plin de entuziasm și îți dai seama că sunt mult mai multe curbe, pante și căderi libere și scârțâituri de frâne decât te-ai așteptat vreodată. Ceea ce îți oferă acest grup este un spațiu în care să înveți (de la tine, de la ceilalți sau de la psihoterapeut) cum să faci, o dată urcat în acest rollercoaster, să te bucuri de experiență.
Care este structura acestui grup de suport?
Numărul maxim de participanți: 14
Structura: Acesta este un grup continuativ pe o perioadă de 4 luni, începând cu luna martie 2024. Participanții trebuie să se asigure că pot participa la toate sesiunile programate pe parcursul acestor 4 luni.
Frecvența sesiunilor: o dată la două săptămâni
Durata unei sesiuni este de 2 (două) ore
Program:
Grupa 1 de la 08.00 la 10.00 (ziua din săptămână va fi stabilită de comun acord cu participanții)
Grupa 2 de la 18.00 la 20.00 (ziua din săptămână va fi stabilită de comun acord cu participanții)
Locul de desfășurare: Centrul Terapeutic RISE, Strada Cercului nr. 2, București
Cost: 200 lei / sesiune
Metoda terapeutică folosită este psihodrama (mai multe detalii aici).