Monica Poplacenel. Psiholog. Psihoterapeut.

Divortul pe bancile scolii

Oricat de mult ar incerca parintii sa-si protejeze copiii de efectele divortului, acestea se fac oricum simtite. Daca de cele mai multe ori acasa copilul isi ascunde emotiile pentru a nu-si incarca parintii, el le va duce la scoala.

Maya se mutase in noua clasa de cateva saptamani, iar invatatoarea o suspecta de ADHD. Era in permanenta agitata, nu se putea concentra, venea cu temele nefacute, iar notele erau sub medie. Comportamentul ei se incadra perfect in putinele notiuni pe care le stia invatatoarea despre aceasta tulburare, asa ca incepuse sa o trateze pe Maya diferit.

In plus, luase hotararea ca la urmatoarea sedinta sa le spuna parintilor fetitei ca aceasta are ADHD si sa le recomande sa o duca la un psihiatru, eventual sa-i dea medicatie, pentru ca altfel ea nu reusea sa o integreze in clasa.

Dar parintii fetitei stiau ca nu era vorba de vreo tulburare emotionala. Maya suferea pentru ca ei se separasera si erau acum in proces de divort. Au ales totusi sa nu spuna nimic, pentru ca gandeau ca daca se afla, fetita lor va fi tratata diferit.

Citeste continuarea articolului aici.

Postari recente

Toate postarile
Cum să îți ajuți copilul să devină mai empatic?

Cum să îți ajuți copilul să devină mai empatic?

Probabil că ai auzit deja expresia ”înainte să critici pe cineva, mergi o ora în pantofii lui”. Ea reprezintă…
CE ESTE EMPATIA?

CE ESTE EMPATIA?

Sunt unele persoane născute cu un creier programat pentru a fi empatic? Poate fi compasiunea învățată? Ce obiceiuri sau…
Recunoștința – cum să o practici împreună cu copilul tău pentru a-l ajuta să fie mai fericit

Recunoștința – cum să o practici împreună cu copilul...

Să îți exprimi recunoștința pentru diferite aspecte ale vieții tale reprezintă un obicei care te poate ajuta să privești…
CONTACTEAZA-MA
ADRESA
Str. Cercului nr. 2, et. 3, ap. 8, Sector 2, Bucuresti
Tel: 0737252570